Linie do chleba i inne maszyny piekarnicze

Nowoczesne linie produkcyjne do wypieków zdecydowanie usprawniają pracę zakładu. Te zadania, które wcześniej mogły być wykonywane jedynie przez człowieka, przejmuje maszyna. Przenosi się to na wyjątkowo wysoki poziom wydajności, który z kolei przekłada się na wyższe zyski przedsiębiorstwa. Zatem automatyzacja branży piekarskiej przynosi prawdziwe korzyści. Nic więc dziwnego, że z tego rozwiązania korzysta już niemal każda firma.

Maszyny do wypieku chleba i bułek

linia do chlebaW każdym zakładzie znajdziemy profesjonalne linie do produkcji chleba, oparte na kilku podzespołach. Jest to wagodzielarka-zaokrąglarka, która – jak sama nazwa wskazuje – dzieli ciasto na części o konkretnej, wskazanej wadze, a następnie zaokrągla je, aby przybrało ono formę taką, jaką będzie miał później wypiek. W przypadku linii do chleba obecna jest także wydłużarka, która to właśnie sprawia, że chleb wygląda tak a nie inaczej. Trzecim elementem linii jest komora wstępnej fermentacji. Wszystkie te elementy są nowoczesne, aby zapewniać szybką i całkowicie sprawną pracę, bez żadnych problemów. Profesjonalna linia do chleba jest niemal niezawodna. Wpływa na obniżenie jednostkowych kosztów produkcji, co przynosi kolejne oszczędności. Ale oczywiście linia do chleba nie jest jedyną maszyną, która powinna znaleźć się w zakładzie piekarskim. Oprócz tego w ofertach producentów dostępne są także linie do bułek, które różnią się od tych linii do chleba tym, że nie mają wydłużarki.

Ponadto w asortymencie sprawdzonych producentów znajdziemy również miesiarki, komory szokowego mrożenia. A także ubijaczki cukiernicze oraz szeroki wybór pieców, wśród których największą popularnością cieszy się piec obrotowy. Kompleksowe wyposażenie piekarni w nowoczesne maszyny z pewnością przyniesie duże zyski.